Tällä sivulla
left

Erotusmenetelmät ovat avainasemassa, kun etsitään ratkaisuja globaaleihin kestävyyshaasteisiin kuten energiatehokkuuden parantamiseen tai ilmastonmuutoksen hillitsemiseen. Erotustekniikan keskus on verkosto, joka tarjoaa eri teollisuudenaloilla toimiville yrityksille tukea liiketoiminnan kannalta kriittisiin tuotekehitysprojekteihin auttamalla innovoinnissa, rahoituksen hakemisessa, analyysien tekemisessä ja laboratoriotyössä.

CST:n tarjoama tutkimus voi olla käänteentekevää yrityksesi tuotteiden tai prosessien kehitystyössä.

right

Erotustekniikan keskus CST on verkosto, jossa korkeakoulut ja yritykset kohtaavat ja edistävät yhteisiä tarvoitteitaan erotustekniikan alalla.

Erotustekniikan keskus CST kuvituskuva.

Tärkeimmät tutkimusalamme

Erotustekniikan keskuksen laaja asiantuntijaverkosto yhdistää akateemisen tutkimuksen ja yritysten jatkuvasti muuttuvat tarpeet biojalostuksessa, elintarviketekniikassa, metallien ja mineraalien erotustekniikassa, P2X-teknologioissa sekä vedenkäsittelyssä.

Tutkimusprojektien rahoitus

left

Erotustekniikan keskus on kumppanisi, kun tarvitset apua tutkimus- ja kehitysprojektin rahoituksen varmistamiseksi. Verkostollamme on laaja kokemus siitä, miten tutkimuksesta kehitetään teollisuuteen soveltuvia ratkaisuja. Autamme tunnistamaan projektin eri vaiheisiin parhaiten soveltuvat rahoitusratkaisut.

CST auttaa rakentamaan projektikonsortioita ja selvittämään rahoitusvaihtoehtoja, joita tarjoavat esimerkiksi Business Finland, EU Horizon, EIT RawMaterials, Vaikuttavuussäätiö sekä useat muut organisaatiot.

Lisää tietoa rahoitusvaihtoehdoista antaa Katja Lahikainen.

right

Asiantuntija-apua tutkimus- ja kehityshankkeisiin

left

Erotustekniikan keskus pystyy vastaamaan teollisuuden haastavimpiinkin tarpeisiin tekemällä kattavia analyyseja ja laboratoriotöitä LUT-yliopiston tiloissa. Käytössämme on 3 500 m2 laboratoriotilaa, jossa voimme tarjota analyysi- ja laboratoriopalveluiden lisäksi pilot-mittakaavan tuotekehitystöitä ja testausta. Käytä hyväksesi tätä mahdollisuutta ja tilaa analyysi- tai tutkimustyö meiltä.

Tekemällä yhteistyötä  CST:n kanssa saat käyttöösi huippuluokan tutkimusinfrastruktuurin ilman merkittäviä omia investointeja.

Voit edistää innovaatioita tekemällä yhteistyötä myös LUT-yliopiston opiskelijoiden kanssa. Ota heidät mukaan projekteihin, anna harjoittelumahdollisuuksia tai tilaa opinnäytetöitä.

Tietoa laboratorio- ja analyysipalveluista antaa Markku Rahikainen.

Tietoa opiskelijatöistä antaa Katja Lahikainen.

Lue esimerkki asiakkaamme tilaamasta opiskelijatyöstä täältä:

LUT Bachelor’s student helps Finnish industry uncover secrets behind the ageing of plastics

right

Innovaatiot syntyvät ammattilaisten muodostamassa monitieteisessä verkostossa

left

Erotustekniikan keskus edistää uraauurtavaa tutkimus- ja kehitystyötä yhdistämällä yritykset ja akateemisen osaamisen. Liittymällä mukaan pääset verkostoitumaan alan huippuosaajien kanssa ja saat kutsuja erilaisiin ajankohtaisiin tapahtumiin, pienimuotoisista työpajoista aina kansainvälisiin tieteellisiin konferensseihin saakka.

Asiantuntijamme ovat erikoistuneet biojalostukseen, elintarviketekniikkaan, metallien ja mineraalien erotustekniikkaan, P2X-ratkaisuihin sekä vedenkäsittelyyn. Tee yhteistyötä kanssamme ja anna vauhtia yrityksesi tuotekehitysprojekteille.

CST numeroina

30+
yritystä verkostossa
13
tutkimusryhmää
3 500 m²
laboratoriotilaa
Roxia
CST tukee meitä monin eri tavoin, ja siksi pidämme sitä yrityksemme strategisena kumppanina. Yhteistyömme tuottaa jatkuvasti upeita tuloksia.
Simo Manninen
Vice President of Business Management, Roxia

Tutustu Erotustekniikan keskukseen (CST, Centre for Separation Technology)

Erotustekniikan keskus (CST) on perustettu vuonna 1997. Se yhdistää teollisuuden ja laaja-alaisen akateemisen erotusmenetelmien tutkimuksen, joka kohdistuu sekä nykyisiin haasteisiin että tulevaisuuden tarpeisiin. Monipuoliseen ja dynaamiseen yhteisöömme kuuluu suuria monikansallisia yrityksiä sekä huipputason yliopistoja. CST:n hallituksessa on neljä jäsentä teollisuudesta ja neljä LUT-yliopistosta. LUT-yliopiston rahoituksella toimivan CST:n toiminta hyödyttää sekä yliopistoa että sen yhteistyöyrityksiä.

CST:n hallitus
CST:n hallituksessa on kahdeksan jäsentä, joista neljä on yliopistoyhteisön ulkopuolelta ja neljä edustaa yliopiston eri ryhmiä. Hallituksen toimikausi on 1.1. 2023–31.12.2025.
 

Yliopistoyhteisön ulkopuoliset jäsenet

Jukka Koskela

CTO, Roxia

Kimmo Järvinen

Head of European Governmental Affairs, SSAB

Sari Mannonen

Senior Vice President of New Business and Hydrogen, Helen

Tero Tupakka

CEO, Ekomuovi & KMV Tuotteet

Yliopistoyhteisön edustajat

Yhteistyökumppanit

Esimerkkejä yrityksistä ja organisaatioista, jotka toimivat aktiivisesti CST-verkostossa.