Tutkinto
Diplomi-insinööri
Koulutusala
Tekniikka
Tiedekunta
LUT School of Engineering Sciences
Laajuus
120 ECTS credits
Kesto
2 vuotta
Opetuskieli
englanti
Toteutusmuoto
Lähiopetus
Sijainti
Lappeenranta
Hakuaika
16.12.2024–22.1.2025 klo 15:00
left
right

 

Tutkinto-ohjelma on akkreditoitu kansainvälisten, tekniikan alan koulutuksen EUR-ACE®- ja ASIIN-standardien mukaisesti.

left

Kemiantekniikkaan liittyy nykyisin uudenlaisia haasteita ja mahdollisuuksia. Tässä maisteriohjelmassa opit kehittämään ja suunnittelemaan siihen liittyviä prosesseja. Ohjelma käsittelee perinteistä kemiantekniikkaa, yksikköoperaatioiden mallinnusta, erotusprosesseja, prosessien simulointia, prosessikehitystä, laskennallista virtaustekniikkaa ja tuote- ja prosessisuunnittelua. 

Opinnoissa kehitetään taitoja, joita tarvitaan kaikilla kemian- ja prosessitekniikan aloilla. Lisäksi käsitellään ajankohtaisia energian muuntamisen kysymyksiä, kuten vedyntuotantoa, hiilidioksidin talteenottoa sekä polttoaineiden ja kemikaalien syntetisointia uusiutuvasta energiasta. Ohjelma keskittyy prosessien energiatehokkuuteen ja tuotteiden hintojen kilpailukykyyn. 

Maisteriohjelma järjestetään Lappeenrannan kampuksella. Opiskelija voi valita myös joitain verkkokursseja.

Ohjelma on englanninkielinen.

Mitä ohjelmassa oppii

Ohjelmasta valmistuneet voivat työskennellä millä tahansa kemian- ja prosessiteollisuuden alalla. Valmistuneet osaavat kehittää uusia teknisiä ratkaisuja, jotka ottavat ympäristökysymykset huomioon. Tällaisia voivat olla esimerkiksi hiilineutraalit polttoaineet ja kemikaalit. 

Opintojen sisältö ja rakenne

Chemical Engineering for Energy Transition -maisteriohjelma on kaksivuotinen. Valmistuneet saavat diplomi-insinöörin tutkinnon, jonka laajuus on 120 opintopistettä. Ohjelma koostuu ydin- ja erikoistumisopinnoista, vapaasti valittavista opinnosta sekä diplomityöstä. Lue lisää lukuvuoden opetussuunnitelmasta.

Uramahdollisuudet

Ohjelma tarjoaa käytännön taitoja ja ajantasaista tietoa kemiantekniikan käytänteistä ja trendeistä. Valmistuneet työllistyvät monilla teollisuudenaloilla, kuten kemian- ja prosessitekniikan, polttoaineentuotannon, sellu- ja paperiteollisuuden, elintarviketeollisuuden, energiantuotannon, metallin- ja mineraalinjalostuksen, elektroniikan ja lääketeollisuuden aloilla. Ohjelma tarjoaa myös pohjan tohtoriopinnoille.

right

Katso myös