Tutkinto
Diplomi-insinööri
Koulutusala
Tekniikka
Tiedekunta
LUT School of Engineering Sciences
Laajuus
120 ECTS credits
Kesto
2 vuotta
Opetuskieli
englanti
Toteutusmuoto
Monimuoto
Sijainti
Kouvola
Hakuaika
16.12.2024–22.1.2025 klo 15:00
left
right

 

Tutkinto-ohjelma on akkreditoitu kansainvälisten, tekniikan alan koulutuksen EUR-ACE®- ja ASIIN-standardien mukaisesti.

left

Food Processing Technology -maisteriohjelma keskittyy elintarvikkeiden prosessointiteknologioihin ja yksikköprosesseihin. Ohjelma tarjoaa elintarvikkeiden jalostusteollisuuden uudistamisessa ja uusien prosessien kehittämisessä tarvittavaa osaamista.

Ohjelma käsittelee elintarvikkeiden jalostuksen mekaanisia prosesseja ja lämpöprosesseja sekä fermentaatiota, uusia uuttomenetelmiä, nesteiden reologiaa, suspensiota ja elintarvikeprosessien hiukkasia.

Kurssien opetus on monimuotoista, eli ohjelma on yhdistelmä lähi- ja verkko-opetusta. Monet pakolliset erikoistumisopinnot vaativat läsnäoloa luennoilla, harjoituksissa ja laboratoriotehtävissä Kouvolassa. Lähiopetus pyritään järjestämään muutaman päivän intensiivijaksoina. Osan kursseista voi suorittaa etäopiskeluna. Opiskelijoiden on varauduttava läsnäoloon Kouvolassa tarpeen mukaan lähiopetuspäivinä. 
 
Ohjelma on englanninkielinen.

Mitä ohjelmassa oppii

Maisteriohjelma tarjoaa kemiantekniikan tieteellistä ja teknistä osaamista elintarvikkeiden jalostuksen tai laitevalmistuksen aloille. Ohjelmassa opitaan luomaan kestäviä ratkaisuja suuriin maailmanlaajuisiin haasteisiin sekä luomaan, suunnittelemaan ja kehittämään uusia teknologioita ja toimimaan kansainvälisessä tiimissä.

Valmistuneet:

  • tuntevat nykyiset ja tulevat elintarvikkeiden prosessointiteknologiat
  • osaavat kehittää kestäviä ratkaisuja ja teknologioita tulevaisuuden elintarvikeprosesseihin 
  • voivat hyödyntää käytännön harjoituksissa ja teollisuuden ryhmätöissä rakentamiaan ammatillisia verkostoja 

Opintojen sisältö ja rakenne

Food Processing Technology -maisteriohjelma on kaksivuotinen ja toteutetaan monimuoto-opetuksena. Valmistuneet saavat diplomi-insinöörin tutkinnon, jonka laajuus on 120 opintopistettä. Ohjelma koostuu ydin- ja erikoistumisopinnoista, vapaasti valittavista opinnosta sekä diplomityöstä. Lue lisää lukuvuoden opetussuunnitelmasta.

Uramahdollisuudet

Valmistuneet voivat työllistyä asiantuntijoina, prosessi-insinööreinä, laboratoriopäälliköinä tai tuotekehitysinsinööreinä elintarviketeollisuudessa, valmistavassa teollisuudessa tai elintarvikeprosesseihin keskittyvissä teknologiayrityksissä. Työmahdollisuuksia on myös tutkimuslaitoksissa uusien, kestävien elintarvikeprosessien kehittämisen parissa. Ohjelma tarjoaa myös pohjan tohtoriopintoihin yliopistolla.
 
 

right

Katso myös