left

Jatka opintojasi konetekniikan diplomi-insinööriksi

Voit hakea LUT-yliopiston tekniikan maisteriohjelmiin suoritettuasi soveltuvan kandidaatin tutkinnon, kuten insinööri (AMK) -tutkinnon. Maisteritutkinnon laajuus on 120 opintopistettä, ja opinnot kestävät noin kaksi vuotta.

Konetekniikan maisteriohjelmat järjestetään ohjelmasta riippuen joko Lappeenrannan tai Lahden kampuksella. Osa maisteriohjelmistamme on suunniteltu työn ohessa tai osittain etänä opiskeltaviksi.

Konetekniikan opiskelu LUTissa

LUTin konetekniikassa painotetaan erityisesti kestävää kehitystä ja sen mukaista tuotesuunnittelun, materiaalivalintojen ja tuotannon kokonaisnäkemystä.

Painotamme opinnot työelämässä tarvittavan osaamisen perusteella. Opit ymmärtämään koneiden fysikaalisia toimintaperiaatteita sekä tuntemaan uusimmat tuotantojärjestelmät ja valmistusmenetelmät. Lisäksi sovellat matematiikkaa ja fysiikkaa erilaisten teknisten haasteiden ratkaisemiseen.

LUTista valmistuneille konetekniikan osaajille on kysyntää työmarkkinoilla. Voit työskennellä esimerkiksi metalli- tai autoteollisuudessa, mutta myös elintarviketeollisuuden, terveydenhuollon, energiantuotannon, liikenteen tai ilmastonmuutoksen hillitsemiseen liittyvillä toimialoilla.

right

Konetekniikan maisteriohjelmat

left
LUTin konetekniikan opiskelijat tarkastelevat näytöltä mallia, joka toteutetaan konetekniikan laboratoriossa
right

LUTissa voit opiskella konetekniikkaa yhdessä suomenkielisessä ja neljässä englanninkielisessä maisteriohjelmassa.

Konetekniikan JEDI

Voit valita syventymiskohteesi oman mielenkiintosi ja omien ammatillisten kehittämistavoitteiden mukaisesti. Tarjolla on opintokokonaisuuksia muun muassa digitaalisesta suunnittelusta, automaatiosta ja tuotannon kehittämisestä sekä opintojaksoja lisäävästä valmistuksesta ja materiaalien uusimmista sovelluskohteista. Ohjelma toteutetaan monimuoto-opiskeluna.

Mechanical Engineering

Voit sisällyttää tutkintoosi seuraavia erikoisaloja: digitaalitekniikka, robotiikka ja mekatroniikka, lasertyöstö ja materiaalia lisäävä valmistus, hitsaustuotanto ja metallurgia, teräsrakenteet, komposiitti- ja hybridimateriaalit, teollinen suunnittelutekniikka ja kestävät valmistusmenetelmät. Ohjelma toteutetaan lähiopetuksena.

Materials Science and Technology

Suomessa ainutlaatuinen ohjelma yhdistää materiaalitieteen ja tuotantotekniikan osaamisen. Se painottaa materiaalien ja tekniikan osaamisen yhdistämistä käytännön projektikurssien kautta. Ohjelma toteutetaan lähiopetuksena.

Mechatronics

Opit soveltamaan tekoälyä koneiden ja prosessien ohjausjärjestelmiin ja niiden huoltoon, palveluihin ja ohjelmointiin. Ohjelma käsittelee myös digikaksosia, autonomisia konejärjestelmiä, ja käyttöjärjestelmien kehittämistä ja käytettävyyttä. Ohjelma toteutetaan monimuoto-opiskeluna.

Industrial Design Engineering

Perehdyt innovatiiviseen suunnitteluun, valmistusmenetelmiin, inhimillisiin tekijöihin, luovaan ongelmanratkaisuun, kehittyneisiin materiaaleihin, teollisuuden ja liike-elämän haasteisiin sekä ympäristökysymyksiin. Ohjelma toteutetaan monimuoto-opiskeluna.
 

Viisi syytä opiskella tekniikkaa LUTissa

left

1. Tyytyväiset opiskelijat

LUTista valmistuneet diplomi-insinöörit ovat erittäin tyytyväisiä opintoihinsa ja opetuksen laatuun (TEK Graduate Survey 2023).

2. Todistetusti laadukas koulutus

Yli puolet tekniikan tutkinto-ohjelmistamme on kansainvälisesti akkreditoituja. Akkreditointi on laatuleima, joka on merkki koulutuksen korkeasta laadusta, jatkuvasta kehittämisestä sekä kansainvälisestä tunnustamisesta.

3. Erinomainen työllistyminen

LUTin tekniikan alojen opiskelijoista noin 96 % työllistyy vuoden sisällä valmistumisestaan (Tilastokeskus 2024).

4. Erinomainen palkka

LUTin tekniikan aloilta valmistuneilla on valmistumishetkellä Suomen parhaat palkat – palkkojen keskiarvo on 4 043 €/kk (TEK Graduate Survey 2023).

5. Työnantajien arvostama tutkinto

94 % meiltä viisi vuotta sitten valmistuneista maistereista kokee, että työnantajat arvostavat heidän tutkintoaan (Maisterien uraseurantakysely 2023).

right
LUTin konetekniikan opiskelija työskentelemässä konetekniikan laboratoriossa

Tutustu konetekniikan maisteriohjelmiin ja hae viimeistään 22.1.