Electrical Engineering -maisteriohjelma
Tutkinto-ohjelma on akkreditoitu kansainvälisten, tekniikan alan koulutuksen EUR-ACE®- ja ASIIN-standardien mukaisesti.
Sähkö on tärkein energianlähde maailmanlaajuisten energiahaasteiden ratkaisemiseksi. Se on tehokas väline, kun pyritään kohti energiamurrosta ja kestävää taloutta.
Sähkötekniikka on maailman suurin ja monipuolisin tekniikan ala. Electrical Engineering -maisteriohjelma on laaja-alainen ja käsittelee yhteiskunnalle ja teollisuudelle tärkeitä aiheita. Erikoistua voi sähköjärjestelmien suunnitteluun, käyttöön ja ohjaamiseen tai elektroniikaan.
Ohjelma käsittelee teollisuuden toimintaa, sähköjärjestelmien suunnittelua, arviointia ja kehittämistä sekä ammatilliseen kasvun ja elinikäisen oppimisen keinoja.
Opintojen sisältö ja rakenne
Electrical Engineering -maisteriohjelma on kaksivuotinen ohjelma. Valmistuneet saavat diplomi-insinöörin tutkinnon, jonka laajuus on 120 opintopistettä. Ohjelma koostuu ydin-erikoistumis- ja sivuopinnoista, vapaasti valittavista opinnosta sekä diplomityöstä.
Opiskelijat oppivat keskeisten sähkötekniikan teorioiden soveltamista käytän, nössä, itsenäistä tieteellistä työskentelyä, tiedonhakua, ja monitahoisten ongelmien ratkaisua.
Erikoistua voi sähkökäyttöihin, ohjaukseen, viestintään ja automaatioon tai elektroniikkaan. Lisäksi opintoihin kuuluu LUTilla opetettava sivuainekokonaisuus, kuten sähkötalous, kauppatiede tai ohjelmistotekniikka. Elektroniikan erikoistumisopinnoissa sovelletaan virtapiireihin ja komponentteihin liittyviä teorioita käytännön elektroniikkalaitteiden valmistukseen.
Sähkökäyttöjen ja tehoelektroniikan erikoistumisopinnoissa hyödynnetään tietoa sähkömoottoreista ja niiden ohjausjärjestelmistä sekä sähköenergian muuntamisesta ja hallinnasta eri laitteissa ja järjestelmissä.
Ohjauksen, viestinnän ja automaation erikoistumisopinnoissa keskitytään ohjaustekniikan käytännön sovelluksiin ja laitteiden ohjaukseen automaation ja prosessoreiden avulla.
Uramahdollisuudet
Sähkötekniikan ja elektroniikan asiantuntijalle on runsaasti työmahdollisuuksia esimerkiksi tuotekehityksen, tutkimuksen, teknisen myynnin, markkinoinnin, yrittäjyyden tai opettamisen parissa.
Valmistuttuasi sinulla on kyky soveltaa sähkötekniikan keskeisiä teorioita käytännön sähköteknisiin ja elektronisiin laitteisiin. Osaat myös soveltaa taitojasi ja tietoasi alan tuotekehitykseen, tutkimukseen ja markkinointiin liittyvissä tehtävissä sekä näiden johtamisessa.
Urasi voi aueta esimerkiksi sähköpörssin ja -kaupan asiantuntijana, sähköyhtiön toimitusjohtajana, tuulivoiman kehittäjänä, polttokennoprojektin innovaattorina, elektroniikan tuotekehitysinsinöörinä tai teknologiajohtajana.
Koulutus antaa valmiudet myös tieteellisiin jatko-opintoihin.