Sähkötekniikan DIODI-maisteriohjelma
Opinnot painottuvat verkko-opetukseen, mutta osa kursseista sisältää lähiopetusta Lappeenrannan kampuksella.
Sähkötekniikan DIODI-ohjelma on tarkoitettu sähkötekniikan tai elektroniikan AMK-insinööreille sekä yliopistotasoisen kandidaattitutkinnon suorittaneille, jotka haluavat syventää omaa osaamistaan ja parantaa mahdollisuuksiaan työmarkkinoilla suorittamalla diplomi-insinöörin tutkinnon.
Sähkötekniikan opiskelu tarjoaa sinulle hyvät mahdollisuudet vaikuttaa yhteiskuntamme tulevaan kehitykseen.
Ohjelma on mahdollista suorittaa monimuotoisesti eli lähi- ja verkko-opintojen yhdistelmänä. Suurin osa opinnoista toteutetaan verkkoympäristössä etäopetusmateriaalia hyödyntäen.
Lähiopetusta järjestetään 1–2 päivänä lukukaudessa. Lisäksi osaan kursseista sisältyy sähköinen lopputentti, joka edellyttää läsnäoloa LUTin Lappeenrannan tai Lahden kampuksella. Osan lopputenteistä voi mahdollisesti tehdä myös muiden korkeakoulujen EXAM-tenttitiloissa.
Ohjelma on suomenkielinen, mutta se sisältää englanninkielisiä kursseja ja kurssimateriaalia.
Mitä sähkötekniikan DIODI-maisteriohjelmassa oppii?
Video: Tutkijatohtori kertoo opiskelusta DIODI-maisteriohjelmassa sekä miksi valita juuri LUT.
Jos video ei näy, voit katsoa sen YouTubesta.
Ohjelmassa saat valintasi mukaan syvälliset tiedot sähköverkkojen ja -markkinoiden, sähkökäyttötekniikan, tai säätötekniikan ja automaation alueelta.
Samalla hankit taidot soveltaa sähkötekniikan keskeisiä teorioita käytännön sähköteknisiin ja elektronisiin laitteisiin, tuotekehitykseen ja tutkimukseen. Ympäristöystävällisten ja energiatehokkaiden ratkaisujen löytäminen on opetuksen avainsana.
Sähkötekniikan DIODI-maisteriohjelman opintojen sisältö ja rakenne
Sähkötekniikan DIODI-ohjelman laajuus on 120 op ja se johtaa diplomi-insinöörin tutkintoon.
Ohjelman tutkinto koostuu ydinopinnoista, syventymisopinnoista, sivuaineopinnoista, vapaasti valittavista opinnoista ja opintojen loppuvaiheessa tehtävästä diplomityöstä.
Opetus ja opiskelu
Sähkötekniikan DIODI on monimuoto-ohjelma. Opinnot toteutetaan suurilta osin verkko-opintoina etäopetusmateriaaleja hyödyntäen.
Uusien opiskelijoiden orientaatio toteutetaan lähiopetuksena Lappeenrannan kampuksella. Tämän jälkeen lähiopetusta järjestetään 1-2 päivänä lukukaudessa. Lisäksi osaan kursseista sisältyy sähköinen lopputentti, joka tehdään LUTin Lappeenrannan tai Lahden kampuksella. Osan lopputenteistä voi mahdollisesti tehdä myös muiden korkeakoulujen EXAM-tenttitiloissa.
Voit halutessasi suorittaa ohjelman myös kokonaan lähiopiskeluna Lappeenrannassa.
Koulutuksen laatu
Koulutuksen korkea laatu on yksi tärkeimmistä periaatteistamme. Kansainväliset tutkinto-ohjelmien akkreditoinnit varmistavat tiedekuntamme jatkuvan kehittymisen ja meillä suoritettujen tutkintojen kansainvälisen vertailtavuuden. Sijoituimme maailman 300 parhaan yliopiston joukkoon viimeisimmässä THE-rankingissa, joka on yksi maailman arvostetuimmista yliopistorankingeista.
Huomioimme työelämän tarpeet ohjelman sisällön suunnittelussa. Opintojen aikainen yritysyhteistyö, erilaiset case-harjoitukset sekä tutkimukseen perustuva opetus takaavat, että saat yrityselämän tarpeita ja odotuksia vastaavan koulutuksen. Arvioimme koulutuksemme laatua useiden seurantamenettelyjen ja palautekanavien kautta. Niihin kuuluvat muun muassa opintojaksopalaute, valmistuneiden palaute, alumnipalaute ja opinnäytetyönantajapalaute.
Uramahdollisuudet
Sähköinsinöörille maailma on täynnä mahdollisuuksia.
Oletpa pohjimmiltasi yrittäjä, tutkijaluonne, markkinoija tai vahvimmillasi opetus- tai koulutustehtävissä, antoisia ja haasteellisia tehtäviä riittää.
Valmistuttuasi sinulla on kyky soveltaa sähkötekniikan keskeisiä teorioita käytännön sähköteknisiin ja elektronisiin laitteisiin. Osaat myös soveltaa taitojasi ja tietoasi alan tuotekehitykseen, tutkimukseen ja markkinointiin liittyvissä tehtävissä sekä näiden johtamisessa.
Urasi voi aueta esimerkiksi sähköpörssin ja -kaupan asiantuntijana, sähköyhtiön toimitusjohtajana, tuulivoiman kehittäjänä, polttokennoprojektin innovaattorina, sähköauto- tai laivakäyttösovellusten projektipäällikkönä.
Koulutus antaa valmiudet myös tieteellisiin jatko-opintoihin.