Tutkimusryhmän missiona on tehdä korkeatasoista ja kansainvälisesti arvostettua tieteellistä tutkimusta monikappaledynamiikan alueella.
Tutkimuksen painopistealueita ovat:
- monikappaledynamiikka
- rakenteiden joustavuuden kuvaus
- mekaaniset värähtelyt ja biomekaniikka
Tutkimusryhmä tarjoaa kotimaisille ja kansainvälisille yhteistyöyrityksille asiantuntijapalveluita sekä sovellettua tutkimusta.
Tutkimukselliset sovelluskohteet ulottuvat pyörivien sähkökoneiden, kuten tuulivoimageneraattoreiden, tutkimuksesta osteoporoosin ehkäisyä tukeviin sovelluksiin.
Jos video ei näy oikein, voit katsoa sen myös täältä.
Globaalia koneosaamista
Tutkimusta tehdään tiiviisti aivan tieteen ja arjen rajapinnassa tarjoten ihmiskunnalle ja maapallolle konkreettisesti hyödyllistä tietoa ja osaamista.
Yksikkö on osallistunut useisiin suuriin kansallisiin ja kansainvälisiin tutkimusprojekteihin, joita ovat rahoittaneet mm. Tekes ja Suomen Akatemia.
Yksiköstä valmistuneet tekniikan tohtorit ovat menestyneet erinomaisesti teollisuudessa sekä yliopistoissa erityisesti koneiden dynamiikan, simuloinnin ja mallinnuksen sektoreilla.
Koneensuunnittelun tutkimusyksikkö tekee valtakunnallisen sekä kansainvälisen tason yhteistyötä tutkijavierailujen ja yhteisprojektien muodossa usean eri tutkimusryhmän kanssa.
Tärkeimmät kansainväliset yhteistyökumppanit ovat
- University of Illinois at Chicago (prof Shabana)
- University of Seville (prof. Escalona ja prof. Garcia-Vallejo)
- Johannes Kepler University of Innsbruck (Dr. Gerstmayr)
- Delft University of Technology (prof. Schwab)
- University of La Coruña (prof. Cuadrado)
- Pusan National University (prof. Yoo)