Welcome to the land of the curious LUT University autumn 2024
Julkaistu 27.8.2024
Päivitetty 27.8.2024

Uusi lukuvuosi käynnistyy maanantaina 2. syyskuuta. Silloin 2 220 uutta opiskelijaa aloittaa opintonsa LUTin Lappeenrannan ja Lahden kampuksilla sekä Kouvolan ja Mikkelin alueyksiköissä. Sitä ennen uudet opiskelijat tutustuvat opiskelukaupunkiinsa orientaatiopäivillä, joita on käynnissä useita 20.–30. elokuuta.

“Silloin meillä on säpinää, koska uudet opiskelijat saapuvat saamaan tietoa opintojen aloittamisesta, opiskelijayhteisöstä sekä opiskelukaupungistaan”, kertoo LUTin First Year Experience -projektipäällikkö Tanja Karppinen

Tänä syksynä Lappeenrannan kampuksella aloittaa 1 614 ja Lahden kampuksella 548 uutta opiskelijaa. Lisäksi Kouvolassa on 39 ja Mikkelissä 19 uutta opiskelijaa. Tätä joukkoa opastaa yhteensä 279 tuutoria.  

Uusia koulutusohjelmia ja vauhdikkaita opiskelijatapahtumia 

Ensimmäiset yhteiskunta- ja viestintätieteiden maisteriopiskelijat aloittavat tänä syksynä Lappeenrannan kampuksella. Uusia maisteriohjelmia on yhteensä kolme.

Lisäksi Lahden kampuksella alkaa uusi mekatroniikan maisteriohjelma, jonka professuuri perustettiin loppuvuonna 2023.  Koulutuksessa keskitytään koneiden ja laitteiden kestävään kehitykseen. Kouvolassa alkaa puolestaan uusi elintarviketekniikan maisteriohjelma.  

Syyslukukauden alkuun kuuluvat myös opiskelijatapahtumat.

“Lappeenrannassa Beach Party on perinnetapahtuma, jossa fuksit kantavat omat tuutorinsa Saimaan syleilyyn. Tätä kutsutaan tutorkasteeksi. Sen sijaan fuksipromootiossa uudet opiskelijat kastetaan osaksi yhteisöä ja omien kiltojensa jäseniksi”, kertoo Hanna Veteli LUTin ylioppilaskunnan (LTKY) hallituksesta. 

Lahdessa opiskelijoille järjestetään muun muassa piknikejä ja kaupunkisuunnistusta, jotta uudet opiskelijat pääsevät tutustumaan opiskelijakulttuuriin ja opiskelukaupunkiin.  

“Lahdessa nähdään tänä syksynä myös uusia haalarivärejä, kun opiskelijayhteisö monipuolistuu ja opiskelijayhdistysten määrä kasvaa”, kertoo LTKY:n yhteisöasiantuntija Pia Kuosmanen.  
 

left

Lappeenrannan kampus 

right

Lahden kampus 

Kouvolan alueyksikkö 


Mikkelin alueyksikkö 

Lisätietoja:

Lue myös: