Opiskelijoita kauppatieteiden luennolla.
Julkaistu 5.1.2021
Päivitetty 5.1.2021

International Business Essenatials -kurssi kuuluu kauppatieteiden vapaasti valittaviin vaihtoehtoisiin opintoihin. Annetaan Emmin – toisen vuoden kauppatieteiden opiskelijan – kertoa, mitä kurssi pitää sisällään.

Perustiedot kurssista

  • Koulutusohjelma: kauppatieteet
  • Suoritusvuosi: 2. vuosi
  • Kurssin kesto: 1 periodi
  • Opintopisteet: 6 op
  • Toteutus: Hybriditoteutus, eli mahdollista suorittaa etänä sekä läsnä
  • Arviointi: Kotitehtäväesseet 20 pistettä, harjoitustyö 35 pistettä, vertaisarviointi 5 pistettä ja tentti 40 pistettä
  • Kurssin kuvaus opinto-oppaassa

”Kurssilla syvennytään kansainvälisen liiketoiminnan teorioihin, kansainväliseen kilpailukykyyn ja kansainvälisen liiketoiminnan strategioihin. Kurssi kestää yhden periodin ja sen suorittamisesta saa kuusi opintopistettä. Samalle kurssille osallistui myös tuotantotalouden opiskelijoita.

Kurssin luennoille oli mahdollista osallistua kampuksella paikan päällä tai etänä tietokoneen välityksellä. Luennot myös nauhoitettiin, jotta niitä pystyi myös jälkikäteen katsomaan. Lisäksi luentojen sisällöt löytyivät kurssin Moodle-sivulta, joten kurssin pystyi suorittamaan myös etänä hyvin kätevästi.

Opiskelijoita istumassa pöydän ympärillä.

Aina luennon jälkeen kurssin opettaja antoi luennon sisältöön liittyvän tehtävän, jonka pohjalta piti kirjoittaa parin sivun mittainen essee. Esseen tuli pohjautua tieteellisiin lähteisiin, joten tehtävä sisälsi myös tiedonhakua. Esseitä oli kaikkiaan neljä kappaletta, joista jokaisesta oli mahdollista saada viisi pistettä kurssin arviointiin.

Kurssiin kuului myös pakollinen harjoitustyö, joka tehtiin viiden hengen ryhmissä. Ryhmätyön aiheeksi valittiin yksi yritys, joka tekee kansainvälistä liiketoimintaa. Ryhmätyössä piti hyödyntää kurssilla käsiteltyjä teorioita ja soveltaa niitä kansainvälisen yrityksen strategian analysoimiseen. Harjoitustöihin kuului myös vertaisarviointi, jossa eri harjoitusryhmät pääsivät arvioimaan toistensa harjoitustöitä.

Oma ryhmäni valitsi harjoitustyön aiheeksi Nokian. Lisäksi yrityksen strategiasta piti rajata työtä varten jokin tietty alue, joten valitsimme Nokian 5G-strategian ja tarkastelimme sen toteutumisen eritoten Euroopan alueella. Se vaikutti ajankohtaiselta ja kiinnostavalta aiheelta. Ryhmätyön yksi parhaita puolia oli ehdottomasti se, että ryhmät saivat itse päättää yrityksen ja sen tarkentavan aihealueen, johon ryhmätyössä syvennyttiin.

Opiskelija kävelemässä LUT-kauppakorkeakoulun aulassa.

Lisäksi kurssin arviointiin kuului tentti, joka oli myös mahdollista suorittaa joko perinteisenä paperitenttinä koululla tai sähköisenä Exam-tenttinä. Exam-tentti suoritetaan yliopiston Exam-luokassa, jossa koe tehdään määrätyllä tietokoneella ja kokeen suorittamista seuraa valvoja. Tentti sisälsi kaksi esseetä sekä tehtävän, jossa selitetään kurssiin liittyviä käsitteitä.

Kurssilla mielenkiintoista oli syventyä yrityksen kansainvälistymismahdollisuuksiin. Varsinkin harjoitustyön tekeminen oli erittäin mielenkiintoista, koska sen avulla kurssin teoreettista sisältöä pystyi käytännössä soveltamaan kansainvälisten yritysten toimintaan. Kurssilta sai tärkeää ja relevanttia informaatiota siitä, mitä globaalissa maailmassa yritysten tulisi ottaa huomioon.”

Sinua saattaisi kiinnostaa myös:

left

Tilaa hakijan uutiskirje

Saat sähköpostiisi noin 1–2 kertaa kuukaudessa luettavaa yliopistoon hakemisesta ja opiskelusta LUTissa.
right