Julkaistu 17.10.2024
Päivitetty 17.10.2024
Ahti Jaatinen Värri LUT-University board member
Pidän siitä, että olemme pieni ja ketterä yliopisto. Asioita tapahtuu ja nopeasti. Mikäs tässä on muiden luttilaisten kanssa työskennellessä ja maailmaa pelastaessa.
Ahti Jaatinen-Värri
tutkijaopettaja, LUTin energiajärjestelmien tiedekunta

Minulla tuli tänä vuonna täyteen 20 vuotta töitä LUT-yliopistolla. Opettaminen ja tutkiminen ovat edelleen aivan mahdottoman mukavaa työtä. Innostun joka syksy, kun uudet opiskelijat aloittavat. Heidän innostuksensa ja jännityksensä pystyy helposti aistimaan. Kyllä siinä innostuu itsekin! 

Uskon vilpittömästi, että teemme LUTissa oikeita asioita, joilla maailman tilaa muutetaan nykyistä paremmaksi. Se, mitä tutkimme ja opetamme, on merkityksellistä ja tärkeää. On mahtavaa opettaa uusille ja jo hieman yliopiston käytäviä kuluttaneille opiskelijoille merkityksellisiä sisältöjä, joiden avulla he puolestaan muuttavat maailmaa paremmaksi paikaksi työelämässä.  

Myös tutkimuksessa on käynnissä mahdottoman mielenkiintoisia projekteja, joissa kehitämme puhtaampaa ja tehokkaampaa energiajärjestelmää yhdessä kollegoiden, tutkimuslaitosten ja yritysten kanssa. Siinä sivussa pyrimme luomaan myös uutta liiketoimintaa. Esimerkiksi NEXTHEPS-hankkeessa tutkitaan uuden sukupolven lämpöpumppuratkaisuja.

left

Tilaa Curious People -uutiskirje

right

 

Tilaamalla uutiskirjeemme saat sähköpostiisi noin 1–2 kertaa kuukaudessa luettavaa tutkimuksestamme puhtaaseen energiaan, ilmaan ja veteen sekä kestävään liiketoimintaan liittyen.

Pidän siitä, että olemme pieni ja ketterä yliopisto. Asioita tapahtuu ja nopeasti. Henkilöstön kesken vallitsee yhteenkuuluvuuden tunne ja hyvä yhdessä tekemisen meininki, joka ulottuu kaikkiin henkilöstöryhmiin. Mikäs tässä on muiden luttilaisten kanssa työskennellessä ja maailmaa pelastaessa.  

Lisäksi LUTilla on hyvät työsuhde-edut. Työsuhdepyöräedulla olen esimerkiksi hankkinut sellaisen pyörän, jollaista en muuten olisi viitsinyt hankkia. Lisäksi on kuntosalia, ryhmäliikuntaa, suunnistusta ja muutakin mukavaa tekemistä, jota LUT-yliopiston ja LAB-ammattikorkeakoulun yhteinen hyvinvointi- ja liikuntapalvelu MOVEO järjestää.  

Alkavalta syksyltä odotan erityisesti sitä, että tutkimus alkaa konkretisoitumaan muutamissa hankkeissa, kun saamme uusia osia koelaitteisiin ja digitaalisesta maailmasta siirrytään fyysiseen maailmaan. Työelämän ulkopuolella odotan jo koulujen syyslomaa. Silloin aion lähteä nuoremman lapsen kanssa kahdestaan Lappiin.

Minusta LUTille kannattaa hakea töihin, koska täällä pääsee näköalapaikalle tekemään maailmaa paremmaksi paikaksi elää. Työlle saa aivan uutta merkitystä, oli kyse sitten opetuksesta, tutkimuksesta tai tukitoiminnoista, joita ilman tutkimuksesta ja opetuksesta ei tulisi mitään. 

Kirjoittaja:

Lue lisää: